Sastojci:
– 8 tvrdo kuvanih jaja
– 100 g slanine
– 2 male kašike sitno seckanog vlašca
– 1 sitno seckani kiseli krastavac
– 1/2 šolje majoneza
– 2 kašike senfa
– so, biber
– malo čilija
Priprema:
Slaninu sitno iseckati i ispržiti do zlatno braonkaste boje, i staviti na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Kuvana jaja prepoloviti i izvaditi žumanca.
U posudu staviti žumanaca i izgnječiti viljuškom. Dodati sitno seckani krastavac, majonez, senf ,so, biber, čili, slaninu (ostaviti dve kašike za ukras) i polovinu vlašca (drugi deo ostaviti za ukras).
Sve dobro pomešajte da se sjedini i punite jaja sa pripremljenom smesom. Pospite sa malo slanine i vlašca za ukras.
Ostaviti u frižider da se dobro ohladi pre služenja.
Нема коментара:
Постави коментар