Potrebno je
400 g mlevenog mešanog mesa, 2 glavice luka, ulje, so, 1/2 kašičice sode bikarbone, 1/2 kašičice bibera ZA PRELIV 4 jaja, 200 ml jogurta, 200 ml kisele vode, 50 ml ulja, 1/2 kašičice soli
Priprema
Luk izdinstajte na ulju, pa dodajte mleveno meso. Začinite, dodajte sodu bikarbonu, pa dinstajte oko 20 minuta. Dno pleha premažite ulljem, pa stavite tri kore, pa preko treće kore oko tri kašike fila. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Pitu završite korama, pa je isecite na kocke. Umutite sve sastojke za preliv, pa prelijte pitu ali tako da preliv uđe između svakog proreza. Ostavite pitu destak minuta, pa je stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 45 minuta
Нема коментара:
Постави коментар