Sastojci:
Pasta po izboru
dva žumanca
60 g tvrdog ovčjeg sira
50 g slanine (ili sušene svinjske obraze, ako ih imate)
crni biber
Priprema:
U posoljenu ključalu vodu spustite testeninu i ostavite da se kuva.
Pripremite svoju mešavinu sosa: sjedinite sir sa žumancetom i dobro pomešajte sastojke sve dok ne dobijete gušću smesu.
U vruć tiganj dodajte slaninu, čim postane smeđa i hrskava isključite ringlu i izvadite je iz tiganja. Nek u tiganju ostane masnoća - ne bacajte je.
Sada dodajte malo crnog bibera u masnoću od slanine, pa dodajte kuvanu testeninu. Vodite računa da se testenina skuva al dente (što znači da se ne prekuva).
Promešajte testeninu i vodite računa o ringli - koja treba malo da se ohladi da ne biste skuvali jaje. Dodajte mešavinu jaja i sira i sve sve dobro promešajte - možda ćete morati da dodate malo vode kako bi sos bio ređi. Dodajte slaninicu i poslužite odmah
Нема коментара:
Постави коментар