недеља, 3. јануар 2021.

Špagete karbonara


 

Sastojci:

Pasta po izboru

dva žumanca

60 g tvrdog ovčjeg sira

50 g slanine (ili sušene svinjske obraze, ako ih imate)

crni biber

Priprema:

U posoljenu ključalu vodu spustite testeninu i ostavite da se kuva.

Pripremite svoju mešavinu sosa: sjedinite sir sa žumancetom i dobro pomešajte sastojke sve dok ne dobijete gušću smesu.

U vruć tiganj dodajte slaninu, čim postane smeđa i hrskava isključite ringlu i izvadite je iz tiganja. Nek u tiganju ostane masnoća - ne bacajte je.

Sada dodajte malo crnog bibera u masnoću od slanine, pa dodajte kuvanu testeninu. Vodite računa da se testenina skuva al dente (što znači da se ne prekuva).

Promešajte testeninu i vodite računa o ringli - koja treba malo da se ohladi da ne biste skuvali jaje. Dodajte mešavinu jaja i sira i sve sve dobro promešajte - možda ćete morati da dodate malo vode kako bi sos bio ređi. Dodajte slaninicu i poslužite odmah

Нема коментара:

Постави коментар