Pasulj prebranac sa domaćom kobasicom
Pasulj prvo prokuvajte i tu vodu bacite. Nalijte ga ponovo vodom, posolite i pobiberite, dodajte lovor. Kuvajte u ekspres loncu oko 20 minuta ili u običnom loncu na laganoj vatri dok se ne skuva. Nemojte ga miješati da se ne bi raspao. Ako želite, možete u pasulj dodati i malo nasjeckanog paštrnaka ili šargarepe, ali nije obavezno
Sadržaj
- 500 g pasulja
- 1 kg luka
- malo ulja ili masti
- 2-3 lista lovora
- so
- biber
- aleva paprika
Instrukcije
- Pasulj prvo prokuvajte i tu vodu bacite. Nalijte ga ponovo vodom, posolite i pobiberite, dodajte lovor. Kuvajte u ekspres loncu oko 20 minuta ili u običnom loncu na laganoj vatri dok se ne skuva. Nemojte ga miješati da se ne bi raspao. Ako želite, možete u pasulj dodati i malo nasjeckanog paštrnaka ili šargarepe, ali nije obavezno. Takođe, ako ne želite posni ili vegetarijanski pasulj, možete u lonac sa pasuljem dodati i koji režanj slanine ili kobasice, ili nekog drugog dimljenog mesa.
- Kada se pasulj skuva, očistite luk i nasjeckajte ga na rezance. Propržite ga na malo ulja ili masti dok ne omekša. Na kraju dodajte jednu punu kašiku aleve paprike.
- U vatrostalnu činiju ili tepsiju ili najbolje zemljanu posudu sipajte na dno malo ulja i zatim dodajte red ocijeđenog pasulja, pa red luka i tako dok ne potrošite sve sastojke. Nalijte sa malo vode u kojoj se kuvao pasulj i pecite u rerni na 200°C oko 30 minuta ili dok se pasulj ne zapeče.
Нема коментара:
Постави коментар