недеља, 3. јануар 2021.

Prebranac sa kobasicom


 

Pasulj prebranac sa  domaćom kobasicom

Pasulj prvo prokuvajte i tu vodu bacite. Nalijte ga ponovo vodom, posolite i pobiberite, dodajte lovor. Kuvajte u ekspres loncu oko 20 minuta ili u običnom loncu na laganoj vatri dok se ne skuva. Nemojte ga miješati da se ne bi raspao. Ako želite, možete u pasulj dodati i malo nasjeckanog paštrnaka ili šargarepe, ali nije obavezno

Sadržaj

  • 500 g pasulja
  • 1 kg luka
  • malo ulja ili masti
  • 2-3 lista lovora
  • so
  • biber
  • aleva paprika

Instrukcije

  1. Pasulj prvo prokuvajte i tu vodu bacite. Nalijte ga ponovo vodom, posolite i pobiberite, dodajte lovor. Kuvajte u ekspres loncu oko 20 minuta ili u običnom loncu na laganoj vatri dok se ne skuva. Nemojte ga miješati da se ne bi raspao. Ako želite, možete u pasulj dodati i malo nasjeckanog paštrnaka ili šargarepe, ali nije obavezno. Takođe, ako ne želite posni ili vegetarijanski pasulj, možete u lonac sa pasuljem dodati i koji režanj slanine ili kobasice, ili nekog drugog dimljenog mesa.
  2. Kada se pasulj skuva, očistite luk i nasjeckajte ga na rezance. Propržite ga na malo ulja ili masti dok ne omekša. Na kraju dodajte jednu punu kašiku aleve paprike.
  3. U vatrostalnu činiju ili tepsiju ili najbolje zemljanu posudu sipajte na dno malo ulja i zatim dodajte red ocijeđenog pasulja, pa red luka i tako dok ne potrošite sve sastojke. Nalijte sa malo vode u kojoj se kuvao pasulj i pecite u rerni na 200°C oko 30 minuta ili dok se pasulj ne zapeče.

Нема коментара:

Постави коментар