недеља, 3. јануар 2021.

Lazanje sa piletinom


 

Sastojci

  4 osobe

  • 1 pakovanje kora za lazanje koje se ne kuvaju
  • 300 g pileceg belog mesa
  • 200 ml neutralne pavlake/ vrhnja/
  • 200 ml kisele pavlake/ vrhnja/
  • 2 korena šargarepe
  • 200 g trapista
  • so, suvi biljni zacin po zelji
  • ulje po potrebi
  • 100 ml kečapa
  • Priprema

    1. 1.
      Piletinu iseci na kockice, sargarepu
      narendati i sve to zaciniti po ukusu..
    2. 2.
      Zacinjenu piletinu prodinstati na
      ulju oko 5 minuta.
    3. 3.
      Nakon toga piletinu preliti
      mesavinom pavlake i pustiti
      da malo krcka dok se ne
      zgusne.
    4. 4.
      Pravougaonu vatrostalnu
      posudu premazati uljem i
      slagati lazanje.
    5. 5.
      Preko svake kore staviti fil
      od piletine i pavlake, preliti
      sa malo kecapa i tako
      uraditi sa svim korama.
    6. 6.
      Po vrhu obilno posuti
      narendanim trapistom, prekriti
      alu -folijom i peci 45 minuta
      na 200 stepeni.
    7. 7.
      Nakon tog vremena skinuti
      foliju i peci jos 5 minuta da
      se dobije lepa korica.

Нема коментара:

Постави коментар