Sastojci
4 osobe
- 1 pakovanje kora za lazanje koje se ne kuvaju
- 300 g pileceg belog mesa
- 200 ml neutralne pavlake/ vrhnja/
- 200 ml kisele pavlake/ vrhnja/
- 2 korena šargarepe
- 200 g trapista
- so, suvi biljni zacin po zelji
- ulje po potrebi
- 100 ml kečapa
Priprema
- 1.Piletinu iseci na kockice, sargarepu
narendati i sve to zaciniti po ukusu.. - 2.Zacinjenu piletinu prodinstati na
ulju oko 5 minuta. - 3.Nakon toga piletinu preliti
mesavinom pavlake i pustiti
da malo krcka dok se ne
zgusne. - 4.Pravougaonu vatrostalnu
posudu premazati uljem i
slagati lazanje. - 5.Preko svake kore staviti fil
od piletine i pavlake, preliti
sa malo kecapa i tako
uraditi sa svim korama. - 6.Po vrhu obilno posuti
narendanim trapistom, prekriti
alu -folijom i peci 45 minuta
na 200 stepeni. - 7.Nakon tog vremena skinuti
foliju i peci jos 5 minuta da
se dobije lepa korica.
- 1.
Нема коментара:
Постави коментар