субота, 2. јануар 2021.

Plazma torta s višnjama

 

Priprema

  1. 1.

    U posudu za mućenje sipati šlag krem, mlijeko i slatku pavlaku pa umutiti u čvrstu masu, pomiješati keks i kakao pa kašikom umiješati u šlag.
    Obruč za tortu 26 cm staviti na tacnu, maaalo premazati uljem , sipati smjesu sa keksom i blago pritiskati kašikom. Po želji se može poravnati, ja nisam, ostavila sam malo hrapavo. Ostaviti u frižider. 

  2. 2.

    Iz višanja izmjeriti 1 dl soka, polovimu vratiti u višnje a u drugoj polovini razmutiti gustin. Višnje i šećer staviti da prokuva pa sipati gustin i miješati da se malo zgusne, ostaviti da se malo prohladi pa preliti preko sloja sa keksom i kakaom. Vratiti u frižider.

  3. 3.

    Za drugi sloj u posudu sipati slatku pavlaku, šlag krem i mlijeko pa mutiti da masa postane gusta, dodati kiselu pavlaku pa izmiješati manjom brzinom, keks umiješati kašikom

  4. 4.

    sipati u kalup preko sosa od višanja, pritiskati kašikom da se sve popuni i po želji poravnati.
    Vratiti u frižider. 

  5. 5.

    Umutiti šlag pjenu sa mlijekom  ukrasiti tortu
     

Нема коментара:

Постави коментар