субота, 2. јануар 2021.

Neka nova Plazma torta



 

SASTOJCI:

Sastojci za kore:

(ispeći 3 kore po 5 bjelanjaka)

5 bjelanjaka
5 žlica šećera
5 žlica mljevenih oraha
2 žlice oštrog brašna

Sastojci za kremu:

15 žumanjaka
100 g šećera
1 prašak za puding od vanilije
2 žlice škrobnog brašna
7 dl mlijeka
100 g čokolade za kuhanje
50 g mliječne čokolade
250 g maslaca
150 g Plazme Mljevene
2 dl vrhnja za šlag

Sastojci za glazuru:

100 g čokolade za kuhanje
1 dl vrhnja za kuhanje
50 g bijele čokolade

PROCES PRIPREME:

1. Kore:
Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje. U čvrsti snijeg lagano kuhačom umiješati mljevene orahe i brašno. Na masnom papiru olovkom iscrtati krug veličine 28 cm, papir okrenuti i lagano nauljiti kistom. Izliti smjesu i poravnati. Koru peći oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Na isti način ispeći i ostale kore.

2. Krema:
Mikserom umutiti žumanjke, šećer, prašak za puding i škrobno brašno. Preliti zakuhanim mlijekom i kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta. Skloniti s vatre i umiješati obje vrste čokolade. Ohladiti. U hladnu kremu mikserom umijesiti izrađeni maslac i mljeveni keks. Umutiti 2 dl vrhnja za šlag.

3. Na okrugli pladanj staviti obruč za tortu i slagati redom koru, kremu i šlag. Ponoviti postupak te tortu završiti korom. Trećinu kreme potrebno je ostaviti za oblaganje torte. Tortu hladiti u hladnjaku najmanje 12 sati, skinuti kalup pa premazati tortu preostalom kremom te ukrasiti čokoladnom glazurom.

4. Čokoladna glazura
50 g bijele čokolade otopiti i uliti u vrećicu za ukrašavanje kojoj odrežemo vrh. Crnu čokoladu i vrhnje otopiti na pari, malo ohladiti i preliti tortu.

5. Tortu preliti čokoladnom glazurom te otopljenom bijelom čokoladom iscrtati koncentrične krugove, počevši od sredine. Čačkalicom izvlačiti crte, izmjenično od sredine prema rubovima torte i obrnuto.

Нема коментара:

Постави коментар