среда, 6. јануар 2021.

Veganska supa od sargarepe i tikve


 

Sastojci za

3 Osoba/e
  • 3 kom. bibera
  • 100 g crnog luka
  • 300 g šargarepe
  • 150 g pavlake
  • 20 g semenki suncokreta
  • 5 g soli
  • 500 g tikvica
  • 30 ml ulja
  • 5 g vegete

Započni pripremu

Zagrejte ulje u šerpi, propržite iseckani luk na ulju, potom dodajte očišćenu i iseckanu tikvu i šargarepu. Pržite minut, pa prelijte sa 750 ml vode. Kada su tikva i šargarepa kuvane, ostavite ih da se prohlade. Potom izblendirajte povrće. Po potrebi dodajte još malo vode, kako biste dobili supu željene gustine. Posolite, pobiberite i dodajte vegetu. Vratite da proključa još jednom, servrajte i pospite semenkama bundeve.

Нема коментара:

Постави коментар