среда, 6. јануар 2021.

Posni desert za Badnje vece




 Potreban materijal:

500g kora za pitu
500g mlevenih oraha
200g suvog grožđa
200g suvih smokava
100g šećera
1,5dl ulja

za preliv:

200g šećera
2dl vode
200g meda

Priprema:

U posebnoj posudi sjediniti mlevene orahe, suvo grožđe, šećer i sitno seckane suve smokve. Dublju tepsiju dobro nauljiti pa preko staviti dve kore jednu preko druge. Posuti sa malo pripremljene mešavine i prekriti ponovo sa dve kore jedne preko druge. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal, ali vodite računa da završite sa korama. Peći u rerni zagrejanoj na 200C dok ne porumeni, nekih 25 minuta. Posebno pripremiti preliv od vode, šećera i meda, pa zagrejati na umerenoj temperaturi do ključanja. Pečenu pitu iseći na kocke i preliti vrelim sirupom.

Нема коментара:

Постави коментар