недеља, 3. јануар 2021.

Doručak od bajatog hleba

 

 

 Potrebno je:

  • 1/ 2 vekne bajatog hleba
  • paradajz
  • 150 g kačkavalja
  • 3 jajeta
  • 2 dl Meggle pavlake za kuvanje sa 20% mm
  • po želji origana 


PRIPREMA:
1. Bajat hleb iseći na tanke parčiće, a paradajz na kolutove.

2.Uzeti kalup za hleb i obložiti ga pek- papirom. Unutra poređati hleb isečen na kriške. Između kriški hleba ređati kolutove paradajza i poneko parče kačkavalja.

3.Penasto umutiti jaja. Zatim im dodati pavlaku za kuvanje i još kratko mutiti. Ovom smesom preliti hleb u kalupu. Ostaviti oko 20-ak minuta da hleb dobro upije svu tečnost. Po želji posuti origanom ili nekim drugim začinom.

4.Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata da lepo porumeni.




Нема коментара:

Постави коментар