Potrebno je:
- 1/ 2 vekne bajatog hleba
- 1 paradajz
- 150 g kačkavalja
- 3 jajeta
- 2 dl Meggle pavlake za kuvanje sa 20% mm
- po želji origana
PRIPREMA:
1. Bajat hleb iseći na tanke parčiće, a paradajz na kolutove.
2.Uzeti kalup za hleb i obložiti ga pek- papirom. Unutra poređati hleb isečen na kriške. Između kriški hleba ređati kolutove paradajza i poneko parče kačkavalja.
3.Penasto umutiti jaja. Zatim im dodati pavlaku za kuvanje i još kratko mutiti. Ovom smesom preliti hleb u kalupu. Ostaviti oko 20-ak minuta da hleb dobro upije svu tečnost. Po želji posuti origanom ili nekim drugim začinom.
4.Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata da lepo porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар